Στο πλαίσιο της γραπτής του δήλωσης που απαριθμεί 176 σελίδες, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι προσπάθησε να κινηθεί μεταξύ δύο στόχων όσον αφορά στη σχέση του με τη Νομική Υπηρεσία: Από τη μία να δείχνω πλήρη σεβασμό σε ένα θεσμό που όντως σέβομαι, και από την άλλη να μην δίνω την εντύπωση ότι αποδέχομαι να
Στο πλαίσιο της γραπτής του δήλωσης που απαριθμεί 176 σελίδες, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι προσπάθησε να κινηθεί μεταξύ δύο στόχων όσον αφορά στη σχέση του με τη Νομική Υπηρεσία: Από τη μία να δείχνω πλήρη σεβασμό σε ένα θεσμό που όντως σέβομαι, και από την άλλη να μην δίνω την εντύπωση ότι αποδέχομαι να ενεργώ ως η Ελεγκτική Υπηρεσία να είναι παράρτημα της Νομικής Υπηρεσίας ή ότι τελεί υπό τις οδηγίες της. Το αλάθητο δεν το διεκδίκησα ποτέ. Περπατώντας στο ναρκοπέδιο, στην προσπάθεια μου να ισορροπήσω μεταξύ αυτών των δύο στόχων, ίσως κάποιοι να έχουν την άποψη ότι ήμουν πιο έντονος από όσο έπρεπε. Μπορεί και να έχουν δίκαιο. Ίσως κάποιοι άλλοι, να θεωρήσουν ότι ήμουν πολύ ήπιος και όταν με καλούσε σε τάξη και μιλούσε δημοσίως οργισμένα για μένα να έπρεπε να είμαι πιο έντονος στην απάντησή μου. Αυτό όμως πιστεύω είναι θέμα κρίσης και άποψης.
Στη συνέχεια της δήλωσής του ο Γενικός Ελεγκτής τονίζει ότι η αίτηση για παύση του είναι καταχρηστική και πως οφείλεται στο πάθος και εμπάθεια του Γενικού Εισαγγελέα έναντί του, από το γεγονός ότι επέδειξα, ως όφειλα, αντίσταση στην προσπάθειά του να καθυποτάξει την ανεξάρτητη Υπηρεσία της οποίας προΐσταμαι.
Σε παρατήρηση του κ. Καλλή ότι ενώ με τον τέως Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, μόλις αυτός του απέστειλε αυστηρή επιστολή, είχαν αγαστή συνεργασία, ενώ με τον νυν έχει κάκιστη σχέση, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι ήθελε να υποταχθεί στον ζυγό του κ. Σαββίδη κάτι που δεν έπραξε.
Σε άλλο σημείο την αντεξέτασής του ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το συνταγματικά αναγνωρισμένο ανέλεγκτο του Γενικού Εισαγγελέα ως προς την άσκηση ποινικών διώξεων, και ο διπλός ρόλος του, αποτελούν ρυθμίσεις που προβλέπονται στο Σύνταγμα, που δεν έχουν σχέση με το πρόσωπο του κ. Γιώργου Σαββίδη, αλλά που υποσκάπτουν την ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αφού θέτουν τη σαφή συνταγματική πρόνοια που επιβάλλει την απρόσκοπτη πρόσβαση μας στην πληροφόρηση, υπό την αίρεση των ανέλεγκτων αποφάσεων ενός άλλου αξιωματούχου, και όχι ενός δικαστηρίου.
«Δεν κατηγορούμε και δεν κατηγόρησα ποτέ τον Γενικό Εισαγγελέα ότι παραβίασε το Σύνταγμα. Ουδέποτε τον κατηγόρησα ότι είναι διεφθαρμένος, ουδέποτε τον κατηγόρησα ότι εν γνώσει του συγκαλύπτει ποινικά αδικήματα. Ζητούμε επίμονα τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να αρθεί αυτό το σοβαρό εμπόδιο στην ανεξαρτησία μας που αφορά την πρόσβαση στην πληροφόρηση. Και εις απάντηση της έγερσης του θέματος, ο Γενικός Εισαγγελέας ζητεί την απόλυσή μου. Θεωρώ τούτο ανήκουστο».
Τέλος, ο Γενικός Ελεγκτής αναγκάστηκε να απαντήσει πολλές φορές αρχίζοντας με το «απορρίπτω τον ισχυρισμό σας» τόσο για το γεγονός ότι ήθελε να είναι δημοφιλής δημιουργώντας ομάδες στήριξης και ότι συστρατεύτηκε με ένα κόμμα, για να κερδίσει πόντους ενώ έκανε δύο εκδηλώσεις για να επηρεάσει τη διαδικασία.
Πηγή: Philenews
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *