Τώρα ας θέσουμεν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων

Τώρα ας θέσουμεν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων

Η πολύκροτη υπόθεση των μοναχών στο “μοναστήρι” του Αγίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, έδωσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ειδικούς και “ειδικούς” να κάνουν βαθυστόχαστες αναλύσεις και με ελαφρά τη καρδία να μοιράσουν ευθύνες και να στείλουν στο πυρ το εξώτερον ενόχους και αθώους, εξισώνοντας τους θύτες με το θύμα. Η καταρχήν παραδοχή ενοχής των τελούντων

Η πολύκροτη υπόθεση των μοναχών στο “μοναστήρι” του Αγίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, έδωσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ειδικούς και “ειδικούς” να κάνουν βαθυστόχαστες αναλύσεις και με ελαφρά τη καρδία να μοιράσουν ευθύνες και να στείλουν στο πυρ το εξώτερον ενόχους και αθώους, εξισώνοντας τους θύτες με το θύμα. Η καταρχήν παραδοχή ενοχής των τελούντων εν αργία αρχιμανδριτών Πορφυρίου και Νεκτάριου, υπευθύνων και διαχειριστών του “μοναστηρίου” στο Φτερικούδι και η υπαναχώρηση τους κατόπιν των συμβουλών των δικηγόρων τους, περιέμπλεξε την υπόθεση και δεν άφησε περιθώρια στην Ιερά Σύνοδο για να προχωρήσει στην αναμενόμενη καθαίρεση τους. Αντ΄αυτού υποχρεώθηκε και ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας να προχωρήσει στην καταγγελία της υπόθεσης στην αστυνομία και η Ιερά Σύνοδος να ορίσει εξεταστική επιτροπή, δύο εξελίξεις που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. Τρεις εβδομάδες μετά, ας κάνουμε μία ανακεφαλαίωση όλων όσων έχουν συμβεί.

  1. Η γραμμή υπεράσπισης των δύο εν αργία αρχιμανδριτών είναι η κατηγορία εναντίον του οικείου τους Μητροπολίτη ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, τους έπαιρνε τα “λεφτά τους”, τους “υποχρέωνε να του δίνουν μαύρο χρήμα” για διάφορες ανάγκες του – μία εξ αυτών και η χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας – και ότι τους “έκανε έφοδο με κουκουλοφόρους, τους απήγαγε(!) και τους υποχρέωσε σε ψεύτικη ομολογία ενοχής”.
  2. Όσο αφορά τα βίντεο με τα κατορθώματα τους εντός της μονής (εξαπάτηση πιστών με τον “αναβλύζων μύρο” σταυρό, προσπάθεια απόκρυψης δεκάδων χιλιάδων ευρώ μαύρου χρήματος, ξυλοδαρμός γυναίκας), κάναμε όλοι λάθος και δεν αντιλαμβανόμαστε τί είδαμε, είναι προϊόντα μοντάζ και στην τελική είναι παράνομες οπτικογραφήσεις.
  3. Στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια από αριθμό ΜΜΕ και διάφορες εκπομπές και αρθογράφοι έστησαν πογκρόμ εναντίον κυρίως του Μητροπολίτη Ησαϊα, ωσάν να ήταν ο “Capo di Capi” της μαφίας και της απάτης.
  4. Βρήκαν χρυσή ευκαιρία όλοι οι οπαδοί και θιασώτες της Woke ατζέντας και κουλτούρας να κτυπήσουν (όπως πιστεύουν) για μία ακόμη φορά το σώμα της Εκκλησίας, συνεχίζοντας τις αέναες προσπάθειες τους για την απαξίωση και αποδυνάμωση της.

Ας ξεκινήσουμε όμως από το θέμα των χρημάτων. Η Εκκλησία της Κύπρου, Αρχιεπισκοπή και Μητροπόλεις, έχουν λογιστικούς και ελεγκτικούς ελέγχους. Υπάρχουν σαφέστατες οδηγίες προς όλους όσους εισπράττουν οποιοδήποτε ποσό για οποιοδήποτε λόγο, να εκδίδουν αμέσως απόδειξη είσπραξης. Η κάθε εκκλησιαστική οντότητα έχει υποχρέωση να συνεισφέρει στα λειτουργικά έξοδα της οικείας Μητροπόλεως. Επομένως το επιχείρημα ότι “υποχρεώνονταν να δίνουν λεφτά στον Μητροπολίτη” καταρρίπτεται εξ υπαρχής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ είχαν “εισπραχθεί” από τους εν αργία αρχιμανδρίτες, χωρίς αποδείξεις και με το επιχείρημα ότι ο “Μητροπολίτης δεν τους αφήνει λεφτά και χρειάζονται να κάνουν έργα!”.

Όσο αφορά τα βίντεο με τα κατορθώματα τους, φτάσαμε στο σημείο εμπαιγμού της κοινής λογικής. Δεν εξετάζεται αυτό καθαυτό το τί διαδραματίζεται στα βίντεο, αλλά επικεντρωνόμαστε στο εάν μπορούσε να γίνει οπτικογράφηση, από ποιον, πότε κλπ κλπ. “Ξεχνάνε” όλοι ότι τα βίντεο είναι προϊόντα του συστήματος ασφαλείας του “μοναστηριού” και για να έχει κάποιος πρόσβαση σ’ αυτό, κάποιος έδωσε τους κωδικούς και αυτός ο κάποιος ήταν ο εν αργία αρχιμανδρίτης Νεκτάριος. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

Φταίει τελικά ο Μητροπολίτης Ησαϊας; Εάν ναι, σε ποια σημεία;

Φταίει τελικά ο Μητροπολίτης Ησαϊας; Εάν ναι, σε ποια σημεία;
Πιστεύω ότι σε κάθε μορφής ιεραρχία ο επικεφαλής έχει πάντοτε μερίδιο ευθύνης σε ότι συμβαίνει με τους υφιστάμενους του. Ναι, ο Μητροπολίτης Ησαϊας έχει φταίξιμο στο ότι αγκάλιασε με πατρική στοργή το εν αργία αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, φταίει γιατί όταν εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τον Λυθροδόντα για “ιερές απάτες” με λειψανοθήκες, τον προστάτεψε ως πνευματικός του πατέρας και του έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσει να ανήκει στον κλήρο και να ανελιχθεί. Φταίει γιατί δεν εξάσκησε αυστηρό έλεγχο στο τί συμβαίνει στο Φτερικούδι γιατί έδωσε πίστη και αγάπη και όλη του την βοήθεια στο να εξελιχθεί σε μοναστήρι.  Καταληκτικά φταίει γιατί εμπιστεύθηκε και προδώθηκε. Εάν υπάρχει ζων άνθρωπος που να μην έχει προδωθεί από δικό του άνθρωπο και να μην έχει προδωθεί η εμπιστοσύνη και αγάπη που έδειξε σε ανάξιους ανθρώπους, ας τον κατηγορήσει.

Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, όλα μπαίνουν στο περιθώριο για να αναδειχθεί το υπερ-εγώ του “σύγχρονου” ανθρώπου και οι εγωιστικές του επιλογές, πέραν από κάθε αξιακό κανόνα.

Άφησα για το τέλος την woke ατζέντα και υπο-κουλτούρα. Να θυμήσω ότι βάλλουν συνεχώς οι θιασώτες της όλους τους αξιακούς πυλώνες κάθε σύγχρονου ανθρώπου.  Αναρωτηθείτε αγαπητοί αναγνώστες, ποιούς εξυπηρετεί η συνεχιζόμενη – και αχρείαστη – υπόθεση του “μοναστηριού” του Αγίου Αββακούμ;

Αναρωτηθείτε αγαπητοί αναγνώστες, ποιούς εξυπηρετεί η συνεχιζόμενη – και αχρείαστη – υπόθεση του “μοναστηριού” του Αγίου Αββακούμ;

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos